EDITURA TA!

Search
Generic filters
Search in title
Search in content
ReviewTermeni și Condiții

Termeni și Condiții

Procedura de comandă

 

Clienţii pot comanda produse de pe site-ul SIONO Editura (www.sionoeditura.com) online, cu ajutorul coşului de cumpărături. Comanda se consideră valabilă numai după ce SIONO Editura confirmă Clientului prin e-mail sau telefon posibilitatea onorării acesteia.
Clientul poate anula comanda prin e-mail, de preferinţă în aceeaşi zi în care a fost plasată, până la ora 13 sau telefonic, în intervalul orar 09-17. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită prin e-mail confirmarea livrării coletului.
Comenzile introduse în aceeaşi zi către aceeaşi destinaţie de către aceeaşi persoană, sau de pe aceeaşi adresă de IP, se cumulează automat într-o singură comandă, pentru care se emite o singură factură sau bon fiscal. Cupoanele de reducere se aplică o singură dată la comanda cumulată.
Denunţarea unilaterală a comenzii se poate face de către client dacă SIONO Editura întârzie livrarea, cu excepţia situaţiilor de forţă majoră, cu minim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunţarea unilaterală trebuie formulată în scris şi expediată cu confirmare de primire sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrării în posesia produsului/serviciilor comandate. În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către client, acestuia i se vor returna banii, în maxim 14 zile din momentul primirii produsului sau serviciilor neacceptate de către client, conform opţiunii de plată specificată în formularul de comandă.
Unele comenzi necesită acordul clientului pentru condiţiile de livrare, plată, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactaţi de către SIONO Editura telefonic sau prin e-mail. Dacă în termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun răspuns, SIONO Editura îşi asumă dreptul de a anula comanda.

 

Modalităţi de plată

 

Plata produsului/serviciilor comandate se poate efectua:

 

  • online cu cardul, în condiţii de siguranţă deplină, în momentul formulării comenzii. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic şi Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro);
  • ramburs la primirea comenzii.

În unele cazuri (comenzi de valoare mare sau produse ce se livrează la comandă specială) SIONO îşi rezervă dreptul de a solicita o plată în avans în valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate, plată ce nu va fi returnată în caz de anulare a comenzii.
În situaţia în care plata nu se efectuează de către client, comanda va fi considerată anulată şi nu va mai fi onorată. În cazul acesta, SIONO Editura va avea dreptul de a solicita plata de despăgubiri şi/sau va putea refuza onorarea altor solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

 

Modalităţi de livrare

 

SIONO Editura utilizează următoarele metode de livrare, conform opțiunii clienților:

 

  • livrare prin Bookurier (cu livrare în 24 de ore) pentru adresele din România
  • livrare prin Poşta Română, cu Tracking Code, pentru adresele din afara României
  • livrare electronică pentru cărţile în format digital

Orarul standard al curierului de livrare a produselor este de luni până vineri, cu ridicarea comenzilor între orele 09-13 (Bookurier).
Pentru comenzile plasate la Bookurier până la ora 13.00, livrarea are loc în 24 de ore. După această oră, comanda va fi procesată pentru ziua următoare.
După această oră, comanda va fi procesată pentru ziua următoare. 
Sunt acceptate şi comenzi cu livrare în afara ţării, în limita Poştei Române. Costul afişat este calculat pentru colete sub 2 kg. Dacă greutatea coletului depăşeşte această valoare, costul livrării se va recalcula. Livrările internaţionale se fac implicit prin Poşta Română, costul expediției fiind suportat de către Client.
Livrarea prin curier, în afara României, se realizează la solicitarea expresă a clientului, costurile de transport fiind suportate de către acesta. Dacă doriți să vă livrăm cărțile prin curier (indiferent de țară), vă rugăm să ne contactați prin formularul de pe site, prin LiveChat sau la orders@sionoeditura.com și să specificați: titlurile dorite, numărul de exemplare, numele dvs., adresa de expediție, numărul de telefon.
SIONO Editura nu răspunde pentru întârzierea livrărilor dincolo de termenul anunțat dacă acestea au loc din cauza unor probleme apărute la firmele de curierat sau la Poșta Română. Totuși, în aceste situații, SIONO Editura va depune toate eforturile pentru a apăra interesul clientului.

IMPORTANT! Pentru coletele ce depășesc două kilograme (inclusiv ambalajul), la livrarea în afara spațiului Uniunii Europene livrarea se face conform regulamentului Poștei Române ce implică formalități vamale, ceea ce duce la costuri de transport de 5 sau 6 ori mai mari. Pentru astfel de comenzi, este indicat să plasați mai multe comenzi sub două kilograme.

 

IMPORTANT! Întrucât curierul nu livrează sâmbăta, comenzile plasate în ziua de vineri se vor expedia luni, urmând să ajungă la dvs. în cursul zilei de marți.
Această măsură a fost luată pentru a evita staționarea cărților în depozitul curierului în condiții asupra cărora nu avem control, existând riscul deprecierii acestora. Dorim ca volumele comandate să ajungă la dvs. în stare perfectă.

 

Returnarea produselor

 

SIONO Editura va respecta prevederile Ordonanţei de urgenţă nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanţă, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condiţiile actului normativ menţionat) dreptul ca, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate.
Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediţiei, doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunţarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărător şi transmis electronic sau prin poştă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amânată până la momentul primirii produselor returnate sau până la recepţionarea unei dovezi conform căreia produsele au fost expediate. SIONO Editura are dreptul ca atunci când consideră că acţiunile clientului au fost cu rea-voinţă, să solicite acestuia daune interese, în condiţiile legislaţiei în vigoare. De asemenea, SIONO Editura îşi rezervă dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

 

Retururi

 

Retururile, (indiferent de metoda de transport aleasă), nu se vor expedia niciodată de către client către SIONO Editura cu plata ramburs.
Cărţile în format digital (e-books) nu se pot returna sub nicio condiţie, acestea fiind produse virtuale. Clientul are responsabilitatea de a verifica compatibilitatea formatelor electronice disponibile pe SIONO Editura cu dispozitivul deţinut. Cărţile în format electronic securizate nu se pot converti în alte formate. SIONO Editura nu poate returna, converti sau pune la dispoziţia clientului alte formate decât cele existente pe site în momentul tranzacţiei.

 

 

Biblioteca Virtuală SIONO

 

Pentru cărțile publicate de autori independenți sau de către alte edituri, care sunt prezente în Biblioteca Virtuală SIONO, SIONO Editura nu își asumă responsabilitatea pentru corectitudinea textelor și/sau pentru elementele de grafică/paginare, acestea fiind strict responsabilitatea autorilor/editurilor respective.

Înainte de abonarea la Biblioteca Virtuală SIONO, clientul are obligația de a studia pagina Bibliotecii (care se poate accesa liber), pentru a se asigura că titlurile prezente în Biblioteca Virtuală SIONO sunt cele pe care dorește să le citească.

Contravaloarea abonamentelor la Biblioteca Virtuală SIONO nu se poate returna sub nicio condiţie, aceasta fiind un produs virtual.

 

Dreptul de autor

 

Conţinutul site-ului web www.sionoeditura.com (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, elemente grafice, logo precum şi alte date) este proprietatea SIONO Editura şi a partenerilor şi furnizorilor săi, fiind apărat de Legea dreptului de autor şi de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Pe aceste considerente este absolut interzisă utilizarea acestor elemente fără acordul scris al SIONO Editura.

 

Accesul online al utilizatorilor

 

SIONO Editura nu garantează accesul clienţilor la site-ul web www.sionoeditura.com în orice moment, nerăspunzând de probleme cauzate de terţi (probleme tehnice, defecţiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet ) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale SIONO Editura.

 

Limitarea răspunderii

 

SIONO Editura face eforturi permanente pentru a păstra acurateţea informaţiilor din aceast site. Rareori acestea pot conţine mici inadvertenţe: fotografia are caracter informativ, unele specificaţii pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziţie pentru eventuale clarificări.
Totalitatea imaginilor şi textelor de pe www.sionoeditura.com sunt cu titlu exemplificativ. În acest sens produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (copertă, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, SIONO Editura va putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele şi serviciile oferite. Imaginile şi descrierile produselor pot conţine erori sau pot fi diferite de realitate, SIONO Editura nu răspunde pentru astfel de situaţii, dar va încerca să le rezolve cât mai curând de la semnalarea acestora.
Preţurile de pe www.sionoeditura.com nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică altfel în mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/şi alte costuri ale serviciilor sunt menţionate în momentul finalizării solicitării comenzii şi vor fi precizate şi în momentul confirmării comenzii de către SIONO Editura.
În cazul în care SIONO Editura se află în imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menţionată, nu poate fi contactat sau nu se prezintă să ridice pachetul de la Poşta Română etc.), comanda va fi anulată iar produsele se vor întoarce la SIONO Editura. Pentru o nouă livrare, clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.
În cazul în care clientul a făcut plata în avans şi, din vina sa, nu poate primi produsele în maxim 5 zile din momentul expedierii şi nici nu poate fi contactat în interval de 10 de zile, comanda va fi anulată, dar plata nu va putea fi returnată, constituind despăgubiri din partea clientului.
Comenzile înregistrate pe www.sionoeditura.com în zilele de vineri după ora 13.00 cât şi sâmbăta sau duminica, vor fi expediate în ziua de luni. În cazul în care ziua expedierii coincide cu o sărbătoare legală, expedierea va fi efectuată în prima zi lucrătoare după aceasta.
SIONO Editura nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura descrierilor cărţilor şi de comentariile postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, SIONO Editura nu răspunde de conţinutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

 

Transmitere emailuri sau mesaje de tip SMS

 

Prin următoarele activităţi: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj în pagina contact sau trimiterea de e-mail-uri sau mesaje de tip sms adresate SIONO Editura, se consideră că utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri sau mesaje de tip SMS periodice conţinând informaţii diverse legate strict de SIONO Editura. În această situaţie datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri şi, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau şterse din baza de date SIONO Editura la cererea scrisă a clientului.

 

Forţa majoră şi legea aplicabilă

 

Atât clientul cât şi SIONO Editura nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligaţiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă majoră.
Prezentul contract este supus legii române.

 

Drepturi

 

SIONO Editura are dreptul de a interzice accesul anumitor clienţi şi vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă.

 

GDPR

 

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice SC SIONO Editura SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă datele personale furnizate şi numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii şi expedierea către client. Refuzul oferirii informaţiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii.
Conform Legii nr. 677/2001, clienţii au dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei.
Pentru acurateţea informaţiilor clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la data înregistrării sale în baza de date.
Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Informațiile complete legate de politicile GDPR se găsesc în  Nota de informare GDPR.

 

Reducerile

 

Politica preţurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către SIONO Editura, iar preţul de cumpărare este cel afişat în momentul lansării comenzii.
Preţurile produselor sunt cele afişate pentru fiecare produs în parte. Discount-urile, reducerile şi promoţiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se păstrează reducerea cu valoarea cea mai mare.
Toate promoţiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil.
Modificarea termenilor și condițiilor de mai sus se poate face de către SIONO Editura fără înștiințarea prealabilă a clienților, de aceea vă rugăm ca, înainte de a plasa o comandă, să citiți cu atenție această pagină.

 

SIONO EDITURA

 

CUI: 42092611

Sediu social: Bd. Ion Mihalache 93-105 Sector 1 București

Tel: 0729 962 859

 
Cart