servicii

Servicii pentru autori

SIONO Editura - rampa de lansare a cărții tale, o editură pentru autori.

Redactorul de carte evaluează manuscrisul și îl propune pentru includerea în planul editorial.

Prima „șlefuire” a textului din punct de vedere gramatical și ortografic; introducerea diacriticelor acolo unde este cazul.

Modificările se realizează cu track changes și sunt semnalate în fișier electronic. Aceste operațiuni se fac doar cu acceptul autorului.

Stabilirea datelor tehnice ale lucrării: format, mărime și corp de literă, evaluarea numărului de pagini, stabilirea structurii lucrării etc.  Manuscrisul se paginează în forma grafică pentru tipar.
Această etapă se finalizează cu o a doua corectură, în format PDF, urmată de validarea de către redactorul de carte.

Se realizează grafica pentru copertă.
Alegerea acesteia influențează în mod decisiv impactul cărții asupra cititorului, la fel cum ambalajul unui produs este cel care atrage primul atenția. Coperta însumează „fața”, „spatele”, caseta tehnică și cotorul cărții. Fiecare detaliu va fi atent elaborat, însumând ideile autorului și sugestiile editurii.

Autorul revede opera și își dă acceptul final, însemnând că lucrarea poate intra în producție. (BT – bun de tipar)
Se obțin codul ISBN și CIP corespunzător de la Biblioteca Națională. Cartea intră la tipar, în tirajul stabilit împreună cu autorul.

Din tirajul stabilit, 2 exemplare rămân în editura noastră pentru fondul de carte, iar 7 exemplare merg la Depozitul Legal de carte. Biblioteca Naţională a României reţine 3 exemplare, dintre care un exemplar pentru Depozitul legal propriu, un exemplar pentru semnalare statistică şi elaborarea Bibliografiei naţionale curente a României şi un exemplar destinat schimbului internaţional de publicaţii, şi distribuie câte un exemplar Bibliotecii Academiei Române, Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi, Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” Timişoara.

Cartea va fi expusă spre vânzare în libărăria SIONO și în alte librării online și fizice, de asemenea va fi promovată prin prezentări și recenzii.
Librăria SIONO organizează propriile campanii de promovare în mediul online, asociate cu poziționarea cărților de succes atât pe prima pagină cât și în recomandările făcute cititorilor.
Autorul va avea pe site-ul SIONO propriul cont, securizat, unde va putea consulta oricând rapoartele de difuzare și cele de vânzare ale cărții.

Item added to cart.
0 items - 0,00 lei