EDITURA TA!

Search
Generic filters
Search in title
Search in content
Reviewpagina autor NICOLETA BERARU

Nicoleta Beraru

DESPRE AUTOR

 

Nicoleta Beraru (n.1972) este absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. Din 2003 trăieşte în Belgia, unde lucrează ca profesoară de limba română  (Centrul de Limbi Străine asociat Universităţii KULeuven) şi ca profesoară de integrare (Agenţia de Integrare a Guvernului Flamand). Pe lângă acestea, este traducătoare freelance (Ministerul Justiţiei din Belgia) pentru limbile română, neerlandeză şi franceză. A colaborat, de asemenea, pentru subtitrări, cu televiziuni neerlandofone din Belgia (VRT, VTM).

Ca publicistă, a colaborat cu Ziare.com, Newsweek Romania, Revista Itaca Dublin (revista de cultura a scriitorilor din afara granitelor tarii), Catchy like a women, revista organizatiei ADR Vlaanderen (în limba neerlandeză). Din 2020 este editor la Revista Timpul Belgia ale bărei baze le-a pus.

 

A debutat editorial în 2018 cu volumul de eseuri şi povestiri pentru adulţi Ardei iuti. Povestiri la imperfect. În 2019 publică romanul Luluţa şi Petrişor sau povestea cuiburilor părăsite, care s-a aflat pe lista de preselecţii a Festivalului Primului Roman de la Chambéry, Franţa, şi pe locul 2 la concursul literar „Distincţii Cartea Anului 2019”, Dublin.


2020: coautor – volumul colectiv de proză Diaspora ’20.
2020: coautor – volum colectiv de proză Nuanţe de piper şi ciocolată. (SIONO Editura)

2021: coautor – volum Români – Români belgieni – Români europeni.

 

În anul 2022 a publicat, la SIONO Editura, romanul Regăsirea.

CĂRȚI DE NICOLETA BERARU LA SIONO EDITURA

INTRĂ ÎN LEGĂTURĂ CU NICOLETA BERARU