EDITURA TA!

Search
Generic filters
Search in title
Search in content
Reviewpagina autor LUISA APOSTOL

Luisa Apostol

Luisa Apostol

DESPRE AUTOR

 

Condeiul Luisei Apostol nu se limitează la a înfățișa ființe, lucruri și fapte, ci, într-o scufundare adânc în marea detaliilor, surprinde emoții și reacții pe care, în interacțiunea umană, le percepem la nivelul subconștientului, fără a le cuantifica în ansamblul ființei umane.
Unele din textele Luisei Apostol par, la prima vedere, ermetice, dar autoarea reușește, din câteva cuvinte, să creeze adevărate lumi interioare ale personajelor. Textele Luisei sunt introspecție și trebuie simțite. Fiecare cuvânt ascunde în spate alte zece și depinde de cititor dacă le descoperă sau nu, acordându-și, astfel, șansa de a se delecta cu o literatură de elită, care mai degrabă sugerează decât pictează.
Să conturezi un personaj din cuvinte e simplu. Să-l conturezi din replici și intuiții e mult mai greu: în această situație, colaborarea dintre autor și cititor este esențială, primul trasând așa-numitele linii directoare pe traseul textului, cel de-al doilea extrapolând și legând între ele toate detaliile ce transpar din profunzimea textului pentru a obține o experiență literară de excepție.

CĂRȚI DE LUISA APOSTOL LA SIONO EDITURA

INTRĂ ÎN LEGĂTURĂ CU LUISA APOSTOL

EVENIMENTE

LANSARE DE CARTE

 

Meandre, 24 septembrie, de la ora 18.00, la Cărturești Verona

Seducții și fidelități în literatura diasporei,
cu Em Sava Și Luisa Apostol

 

10 noiembrie, ora 18.00 la St. Mary’s High School, Country Hill Public Library, Kitchener, Canada