Search
Generic filters

APRILIE
20% reducere la toate titlurile SIONO din librăria noastră

Zile
Ore
Min.
Sec.

Autori antologii

Coșul meu:

Ami Ancelin

Ionel Anghel

Ionuț Calotă

Cristina Centea

Antonela Chezan

Margareta Cloșcă

Issabela Cotelin

Marina Costa

Florentina-Loredana Dănilă

Otilia Dima

Cristina Dumitru

Irina Georgiana Filip

Corina Finta

Simona Gânj

Diana Gole

Fabiola Ion

Monica-Adriana Ionescu

Dana-Maria Jugăurs

Andra Kat

Dana Mierluț

Cristi Nedelcu

Clara Elena Păun

Cătălina Popa

Paulina Popescu

Monica Elena Stan

Larisa S. Maria

Diana Adriana Matei

Iulia Nani

Dana Nichițelea

Vera Oren

Oana Olga Stroe

Bianca Timșa Stoicescu

Mona Șimon

Daniela Toader

Florina Turugă

Ami Ancelin

La unsprezece ani și ceva citeam pe furiș „Anna Karenina”, „Madame Bovary”, și scriam poezii pe pagini rupte din caietele de școală. Nu am publicat niciodată. Am purtat în suflet și pe caiete aruncate mai târziu la coș pasiunea pentru scris. De ceva vreme trăiesc în Marea Britanie, dar nu pot să stau departe de Iași, orașul nopților de mai cu miros îmbătător de tei, orașul în care m-am născut și pe care îl port în suflet. Tot de ceva vreme am un blog, „A sophisticated wo-man”. Mai mult, sau mai puțin, scriu despre mine. Departe de a fi sofisticată, femeia din paginile blogului meu e o femeie în conflict cu propriile sentimente și emoții, o femeie care, între ficțiune și realitate, culmea și întâmplător există.

Ionel Anghel

Născut într-un oraș cu mult praf de istorie, întemeiat, zic unii, de un turc pe nume Ibraim, m-am mutat când încă în-vățam să pășesc într-un oraș al cărui prim locuitor se pare că a fost un pescar numit Galatius. Mi-am continuat procesul de învățare a rosturilor vieții, terminând cu brio o școală a cărei ușă de ieșire dădea spre Marea Neagră și, mai departe, spre oceanele lumii. Și încet, împins de furtuni sau voci de sirene, am obosit să tot arunc ancore încât, ultima rămasă inimii mele, am sădit-o la rădăcina unui arțar.

Mereu între ape și pământuri, n-am avut timp sau curaj să bat la uși unde să îmi pot spune gândurile, dar mă uit la un zid și vorbesc mai mult singur.

Am apărut în revista Itaca Dublin și chiar am ocupat locul al II-lea în concursul anual (2019) de poezie al revistei.

Ionuț Calotă

Debutează în 2017 cu volumul Cum să supraviețuiești în dragoste, urmat de MANIFEST pentru globalizarea poeziei, Cum am salvat lumea, Nuduri și semne, Partituri pentru păpădii electrice, Ziua când am semănat cu tine şi are numeroase participări în antologii și reviste literare naţionale şi internaţionale, atât cu poezie cât și cu proză.

Cristina Centea

Am absolvit filologia la Universitatea Transilvania Brașov și actualmente lucrez ca profesor de limba engleză. Am început să scriu literatură pentru copii, publicând mai multe povestiri pe un site educațional sub formă de fișe de lectură. La Romcon 2016 am luat locul trei la concursul „România peste 100 de ani” cu proza scurtă „Vânătorul de teroriști”. În 2020, romanul meu de aventuri „Alex Blue, băiatul extraterestru” a fost câștigătorul concursului de manuscrise Polirom Junior, fiind ulterior publicat de editura Polirom.

Antonela Chezan

„Îmi place să scriu despre oameni, să formulez gânduri și să constat reversibilitatea lor în cuvinte așternute. Mi-am propus să adun cândva tot ce am într-un volum.

Scrie cântece pentru copii și a publicat diverse articole și lucrări de specialitate în domeniul logopediei.

Promovează dezvoltarea limbajului prin muzică și structuri ritmate.

Margareta Cloșcă

Sunt genul de om care crede că viața oricărei persoane stă sub semnul iubirii. Dragostea ne trasează drumurile pe care le urmăm în viață și ne ajută să realizăm inimaginabilul. Așa cum nu pot trăi fără aer și apă, nu-mi pot nici imagina o viață fără iubire, sens și speranță.

A scris un volum de poezii bilingv (română – engleză) Ce scriu după ce trece hazul, apărut în 2019, a publicat un fragment din nuvela Iubirea tomnatică a Ilenei și trei poezii cu tematică hibernală în revista Contraste Culturale.

Issabela Cotelin

„Cine sunt eu…?

Eu… nu știu cine sunt…

Doar că, ireversibil de cuminte

Și-ntr-o virtute nevăzută,

Ca biata în bătaia puștii ciută,

Merg de nebună numai înainte.”

(Autoportret)

Am debutat cu poezia „Interpretări” în revista Restituiri.

Am luat o diplomă de merit la concursul național de poezie

Radu Cârneci și o mențiune la concursul de proză Simfoniile verii, al revistei Agora artelor, ambele texte au apărut apoi  în volume colective.

Am publicat în „Antologie de… pandemie” și în revistele Astralis, Contraste Culturale și în volumul I al revistei Agora Artelor, Albumul poeziei. Am tradus în rusă trilogia „Să fie lumină”, de Florentina Mateescu.

Marina Costa

A debutat la vârsta de zece ani cu „Poem interminabil”, în revista Pasiuni, a Liceului de Filologie-Istorie. Primul roman publicat este Pribegii mărilor, urmat de Vieți în vâltoare, Prietenii dreptății, Echipajul, Soarta mercenarului și alte destine, Alte vâltori ale vieții, Farmecul mării, Drumuri și doruri, Ocrotiți de sirene și A doua cursă. Marina scrie proză și poezie și a fost parte din mai multe antologii și reviste literare unde a fost de multe ori premiată.

Florentina-Loredana Dănilă

A obținut numeroase premii literare pentru proză, poezie, dramaturgie, proză umoristică și haiku.

A publicat volume de poezie: Ostrov și Domnișoara Nimeni, de proză: Miss UniversA unsprezecea poruncă, Aceeaşi lună peste sat, Şi copiii se îndrăgostesc, romanele: Înainte de magnolii, Scrisori netrimise și volumul de proză umoristică De râsul Cucilor, în colaborare cu umoristul constănțean Ananie Gagniuc. Este, de asemenea, prezentă cu creații literare în mai multe volume de antologii.

Este membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, membră fondatoare a Clubului Umoriştilor Cons-tănţeni „Prăvălia cu umor” și a Asociației Culturale „Leviathan” din București, membră a Uniunii Epigramiştilor din România și a Societăţii Române de Haiku București.

Otilia Dima

Iubesc cuvintele și cred că uneori și ele pe mine, și mi se așază frumos pe hârtie. Când eram mică mergeam la Cenaclu literar.

Sunt din județul Bacău și am participat la concursul „Toamna bacoviană” la categoria eseu și am câștigat premiul al II-lea la debut. 

Am publicat o carte pentru copii, „Palatul de vanilie”, ins-pirată de fetița mea, Natalia.

Îmi place să scriu cărți pentru copii, este ca și cum ai deschide o poartă către o lume fermecată.

Cristina Dumitru

Să citesc și să scriu sunt pasiuni pe care le-am savurat ca pe o licoare vindecătoare de când mă știu.

Cristina scrie în blogul ei și pe pagina de Facebook. În 2015, fost surprinsă de mesajul unui necunoscut care i-a propus să publice câteva nuvele într-un ziar local:

„Mi-a promis că înainte de a fi publicată, voi primi o copie pentru aprobare. Am verificat ziarul (purtam haina lui Toma necredinciosul) și am avut confirmarea că acel reporter exista cu adevărat. A fost clipa declanșatoare. Așa a început. Curajul și încrederea și-au ocupat locul cuvenit în sufletul meu, puțin câte puțin și la jumătatea aceluiași an m-am declarat „blogăriță” amatoare, iar blogul meu a început să se umple cu câte o poveste pe lună.”

Irina Georgiana Filip

A descoperit o nouă lume după ce a divorțat, la vârsta de 24 de ani. Problemele n-au doborât-o. Dimpotrivă, au ambiționat-o să demonstreze că femeia este mai mult decât menajeră ori obiect sexual. A creat primul ei blog De la sex la dragoste, unde a oferit o mulțime de informații din propria experiență. La fel a procedat și cu cel de-al doilea ei blog Pentru mame de gemeni, ea însăși fiind una dintre ele.

Georgiana e pasionată de lucru manual, muzică și literatură. În special cea arabă, indiană și musulmană.

Scrie pe blogurile ei și are un text publicat de Editura All într-un ziar aniversar, cu ocazia lansării volumului În Urma Eșafodului, de Carol Birch.

Corina Finta

A publicat volumele: Punctul din mintea furtunii (2018) și Pendulări prin paradisul pătrat (2019), a apărut în Antologia Zâmbetul liric al toamnei și diferite reviste tipărite și online: Scriitorul, Word Pilot, Contraste culturale, Poezii pentru sufletul meu și Itaca.

Simona Gânj

Scriu zilnic pe pagina mea de Facebook poezie, proză, jurnale de călătorie sentimentale, amintiri, texte, gânduri de zi cu zi. Scriu cu dor de țara natală, de oamenii dragi din viața mea de acolo, scriu cu drag de cuvinte.

Am două articole de călătorie publicate pe platforma online Ro Expat Belgia. Iubesc cuvintele de când mă știu, sunt mistuită de ele, iar acum am găsit liniștea de a le rândui. Și ce e mai frumos, se pare că abia urmează! Cu drag de cuvinte.

Diana Gole

Sunt Diana, sau așa îmi place să cred… de fapt sunt o iluzie. Îmi place ciocolata – în orice fel. Îmi plac oamenii pozitivi, de la care am ce învăța. Îmi place primăvara. Îmi place verdele. Însă cel mai mult îmi place să rătăcesc printre cuvinte.

Scriu proză scurtă pe blogul Illusion’s Street, unde am strâns deja aproximativ douăzeci de nuvele și schițe și în jur de o sută de povestiri foarte scurte. Debutul în volum tipărit a avut loc cu ocazia proiectului „Pastile de nesomn”, coordonat de Corina Ozon.

Fabiola Ion

Sunt o persoană cu scaun la cap, asta când n-am capul în nori în puținul timp liber. Am descoperit că-mi place să mă joc cu literele, să le dau sens și valoare. Deși nu le-am studiat îndeajuns, ele mi-au pătruns în suflet, apreciind valoarea și puterea lor incontestabilă. Am descoperit că, așezate cu grijă în vârful unei penițe meșteșugite, ele pot crea un întreg univers, menit să schițeze uneori destine.

Am descoperit că, prin intermediul lor, pot transmite o stare de bine frunților încruntate de atâtea griji sau pot stârni emoții în inimi închistate, care au uitat să simtă.

Am descoperit oameni și întâmplări, vise și speranțe, zâmbete și lacrimi. De fapt m-am descoperit pe mine, într-o altă formă, poate cea mai autentică dintre toate, iar pentru asta nu mă pot simți decât binecuvântată și recunoscătoare.

Monica-Adriana Ionescu

„Oama” (femininul de la om) Moni Ionescu – multe de spus… O minte care a coborât în inimă și a rămas acolo, un inginer chimist care a devenit maestru reiki și care scrie despre „diamantul” din țărână.
Sunt la prima încercare reală, dar am cochetat mereu cu scrisul. Am un blog în care scriu, în limba engleză, despre ceea ce îmi place să fac, despre subiectele fierbinți ale momentului (fără politică).


Blogul autoarei: Naturally Friendly!

Dana-Maria Jugăurs

Sunt Dana-Maria Jugăurs, blogger din 2010, aceasta fiind singura mea activitate literară, dacă o pot numi așa, și sper că pot, având în vedere că am scris peste șapte sute de articole cu diverse teme, de la beauty până la povești de dragoste.

Andra Kat

Scriu de când am învățat să scriu. Am scris pe blogul meu, „Andra Kat”, mult timp, dar în ultima vreme nu am mai publicat.

Nu pot să scriu frumos, drăgălășenii. În viața reală sunt o persoană plină de energie și fericită, dar personajele mele sunt triste, victime, neînțelese. Câțiva ani nu am scris nimic pentru că mi-era milă de personaje și nu înțelegeam de ce nu pot scrie nimic frumos. Nu înțeleg nici acum, dar se pare că și stilul ăsta ciudat place cuiva.

Dana Mierluț

Eu sunt Dana, o copilă când ne luăm după minte, voce și înfățișare, dar absolventă de Științe Economice. Numerele ar putea fi viața mea, însă cărțile nu le dau voie. Sunt o visătoare incurabilă, zăpăcită și prietenoasă. Dacă nu sunt plecată la vreun proiect de voluntariat sau internship/curs, cel mai probabil mă găsiți cu o carte în mână. Îmi place și să scriu, fie că e vorba de recenzii, de povești sau de orice îmi trece prin minte.

Printre blogurile mele de suflet se numără Cărți și praf de stele pentru care am scris timp de trei ani și Cinefilia unde postez de la începutul anului trecut (2019).

Cristi Nedelcu

Jurnalist și scriitor, premiat în cadrul a numeroase festivaluri și concursuri literare, a debutat în 1992 în revista Dilema și a colaborat cu mai multe reviste – Dilema, Scrisul Românesc, Mozaicul (unde în prezent deține cronica teatrală). Debutul editorial a avut loc în 2006 cu volumul bilingv Însemnări despre Shakespeare/ Essays on Shakespeare, lansat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare, urmat de Canonul marginalului în 2006, de Vești proaste (teatru) în 2008, Lumea-ntreagă e o scenă/ lumea-ntreagă e un show. Paradigme culturale ale societăților, în 2013 și Graffiti (proză scurtă) în 2020.

În 2016 a obținut titlul de doctor în filologie cu teza Semiotica bancului. Din 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2018 membru PEN Club.

Clara Elena Păun

Am 20 de ani, sunt studentă la Medicină și am o pasiune netulburată pentru istorie.

Am participat la concursuri literare naționale și locale în perioada școlii, unde am obținut diferite premii. Nu am ținut o evidență a activității literare, dar ocazional scriu pentru ziarul SlatinaBuzz, menționez „Jurnalismul poate fi miracolul de început de lume” și „Majestate, nu v-am uitat!”

Am publicat poezia „Odă îngerului” în revista Scriitorul, iar în prezent lucrez la un volum de poezie.

Cătălina Popa

Sunt Cătălina Popa, actriță, om de radio și pasionată de scris și de frumos. Încă din copilărie am iubit poveștile și nu era an în care să nu încep un roman pe care nu-l duceam la bun sfârșit. Încă nu l-am terminat, dar până atunci îmi fac antrenamentul cu povestiri care sunt fărâme din forța pe care sper s-o aibă viitoarea mea carte.

În prezent scriu pe blogul personal Cătălina Popa. Am publicat povestiri și pe alte site-uri cum ar fi Literomania, Guerillaradio, dar și în antologia Ad Infinitum II.

Paulina Popescu

Este absolventă a Facultății de Limbi străine și a avut o carieră strălucită de profesoară de franceză într-un oraș din Ontario. Din 2008 a colaborat la ziarul Agenda românească din Kitchener, Canada, cu rubricile Întreabă un profesor și Impresii de călătorie.

A câștigat două premii literare, publicând proză scurtă în limba franceză în volumele Parcours identitaires (2015) și La première fois (2017). În 2019 a publicat romanul Fluturii cenușii. Pasionată de calatorii, are un blog cu toate aventurile ei de globetrotteur.

Monica Elena Stan

Născută sub soarele fierbinte al verii, mereu am fost curioasă și interesată de lucruri diverse (muzică, în mod special, operă, scris, citit, geologie și multe altele).

Am publicat un fragment dintr-o proză scurtă, în Timișoara, în revista locală Anotimpuri literare. Cu aproximativ cinci ani în urmă, alte două texte au fost publicate pe site-ul Regatul cuvântului.

În textele mele încerc să atrag atenția asupra faptului că, într-o lume tot mai nebună și mai în viteză, dragostea poate salva suflete, oameni sau poate alina.

Pentru mine este cel mai prețios sentiment.

Larisa S. Maria

Îmi place să-mi expun gândurile pe hârtie și aș vrea ca toate scrierile mele să ajungă în inimile oamenilor. Am dobândit această pasiune acum câțiva ani și nu m-am oprit până nu s-a materializat în cărți semnate de mine. Prima experiență care m-a adus alături de cititori a fost participarea la Târgul Internațional de carte Gaudeamus 2018, unde am debutat cu romanul „Banditul”, iar în anul următor am publicat „Naomi”.

În semn de recunoaștere a meritelor deosebite, în data de 30 ianuarie 2019 am primit diplomă de merit pentru contribuția la viața literară a orașului Gătaia.

Diana Adriana Matei

Apariții în antologii și reviste: Oglinda Literară, Literatorul, Vatra Veche, Poezia, Tribuna, Bucureștiul literar și artistic, Nord Literar, Apollon, Luceafărul, Litere, Actualitatea literară, Discobolul, Contact Internațional, Mișcarea literară, New York Magazin, Monitorul de poezie și numeroase premii literare și de artă dramatică dintre care amintim: Premiul I la concursul internațional Învingător prin artă, pentru scenariul „Prescripție culinară”, Locul I și trofeul Campionatului mondial de Poezie 2018, secțiunea teatru, Premiul Național pentru Teatru (Festivalul – Concurs de Literatură Moștenirea Văcăreștilor, Premiul I la Festivalul – Concurs Visul inimii, Premiul I la Festivalul Internațional de Poezie Grigore VieruSunt iarbă. Mai simplu nu pot fi, 2020, Premiul I la Festivalul – Concurs de creație literară Elogiul iubirii, secțiunea tineret, 2020.

Iulia Nani

Are o experienţă de 19 ani în marketing şi comunicare, în companii naţionale şi multinaţionale. În paralel, este traducătoarea a 17 cărţi, majoritatea din domeniul ştiinţelor sociale. Absolventă de Limbi Străine, şi-a completat studiile cu un Master în Marketing şi o certificare internaţională în Neuromarketing.

Dana Nichițelea

Deși am fost întotdeauna atrasă de ideea de a crea ficțiuni și scurte povestiri, mult timp m-am rezumat doar la poezii. Ceva mai târziu, mi-am permis să dau o șansă ideii de a scrie proză scurtă, liberă, unde, timid, inițial încercând să nu deranjez, să-mi aștern ideile în scris. Mi-am permis treptat să las liberă doza mea de sarcasm, uneori cinism, să se strecoare din ce în ce mai des în scrierile mele. Mi-am dat voie, cu fiecare pagină, să fiu mai axată pe ceea ce voiam să las să iasă la suprafață și mai puțin pe teama de a fi nevoită să mă justific. Când mi-am dat seama cu adevărat că îmi doresc să scriu pentru mine, cred ca am început, de fapt, să scriu și pentru ceilalți…

În februarie 2020 am lansat primul volum de proză scurtă, „Povestea funcționarului care a devenit cuier”.

Vera Oren

Sunt o pribeagă din 1980, catalogată o trădătoare, o oportunistă, o româncă diluată. Nu mi-am uitat nici țara nici limba, doar am fost foarte ocupată cu viața. Acum mă întorc la sursă și singurul mod de-a o face e prin scriitură.
Am scris despre Radu Mihăileanu, Petru Popescu, Felicia Mihali și despre pictori români din Montreal.  

Am publicat cărțile: „Love dummies” , în 2017 și „Harmless Misfits”, în august 2020.

Scrisul a fost visul meu din adolescență, abandonat din considerente practice, un vis care n-a murit.” 

De meserie inginer, trăiește de mulți ani în Canada. Este scriitor și, de aproape treizeci de ani, corespondent cultural de Montreal al ziarului Observator din Toronto.

Oana Olga Stroe

Iubesc să scriu și visez să public o carte.

Sunt economist, am lucrat toată viața în bancă, Corporate Relationship Manager și creditare, mi-am dorit enorm să fac filologie, dar am fost îndrumată să fac secția de real.

În copilărie visam ca la pensie să ajung să scriu cărți. În imaginația mea, a fi la pensie nu însemna bătrânețe, boală sau slăbiciune, ci doar mai mult timp liber și mai multă înțelepciune.

Obișnuiam să le spun copiilor povești inventate de mine. Cu timpul, am creat un personaj, un băiețel ce trecea prin diverse experiențe. Devenise prietenul lui Vladi, băiețelul meu. Făceam în așa fel încât experiențele lui să fie cu morală, bine-înțeles pozitivă, iar Vladi ajunsese să iubească acest personaj.

Poveștile îmi veneau în minte fără să mă gândesc la ele.

De multe ori eram și eu curioasă ce întorsătură vor lua întâmplările. Dar, așa cum veneau poveștile, tot așa plecau.

Bianca Timșa Stoicescu

Când am spus că vreau să fiu scriitoare, am dezamăgit-o pe mama care mă voia secretară și pe mătuși care-și imaginau că voi fi profesoară sau că voi lucra în armată. Poezia a fost prima haltă pe drumul scrisului, dar m-am oprit, în favoarea comentariilor sociale. În lumea povestirilor pentru copii am intrat dintr-o întâmplare – împreună cu o colegă interpretam fel de fel de animăluțe, pentru distracția noastră. Ceilalți se amuzau și ne-au cerut să fie ceva permanent. Așa au apărut povestirile înregistrate și cărțile pentru copii. Spre roman m-am îndreptat odată cu participarea la primul concurs NaNoWriMo, în 2016. De ce scriu? Mi se pare că scrisul redă o parte a personalității mele pe care relaționarea cu oamenii nu o poate cuprinde: profunzimea.

A publicat mai multe cărți pentru copii: Ce poate face un copil, 2010, Cangur la minut, 2011, Caracatița printre noi, 2012, Povestiri amuzante despre lucruri serioase, 2018, Aș vrea să fiu o mare, 2018, Baloane în soare, 2020.

De asemenea a scris și dramatizat aproximativ opt sute de povești pentru copii.

Mona Șimon

Iubesc să iubesc, să râd cu lacrimi și să mă pierd în lumea cărților. Zi de zi încerc să creionez fericire, dar până la urmă, în mintea mea ea înseamnă cireșe atârnând pe o ureche, un soare cald pe post de pălărie și pe fundal șoaptele mării albastre.

De patru ani scrie povești și povestiri pe blogul personal O carte nescrisă (monasimon.ro).

În 2018 a avut două participări la concursul de blogging creativ, unde a ocupat consecutiv o poziție pe podium: locul trei și locul doi; este finalistă la concursul literar organizat de Itaca Organization Dublin în decembrie 2019.

Colaborează cu revistele online Catchy.ro, Revista Itaca și Bel-Esprit.ro

Daniela Toader

Am publicat în 2016 câteva povestiri și poezii în volumul colectiv „Dincolo de aparențe”, iar în 2019 romanul „O săptămână fără un pic”.

Dintotdeauna mi-a plăcut să scriu, iar metaforele reprezintă felul meu de a nu spune lucrurilor pe nume.

În clasa a opta profesorul de limba română m-a felicitat în faţa clasei pentru felul subtil în care am integrat descrierea unui personaj într-o relatare de fapte. Ar fi trebuit să particip la olimpiada de română pe judeţ, dar n-am putut. Mă tăiasem în palma dreaptă pe derdeluş. Am plâns trei zile. Am scris poezii și-n vremea liceului, inspirată de Minulescu şi So-rescu. Apoi a venit facultatea, joburile, şi am uitat de pasi-unea pentru scris. La un moment dat am lansat un proiect „Promovarea României” şi am scris câteva articole. Atunci m-am dat seama că scrisul e o eliberare şi am continuat.

Florina Turugă

Deși are studii postuniversitare în domeniul juridic (absolvind Facultatea de Drept și un Master în Dreptul Muncii, ambele în cadrul Universității din București), Florina Turugă a realizat după ce a devenit mamă că-și dorește să scrie. Astfel, în 2015 s-a apucat de cartea de povești pentru copiii ei – Tribunalul Pădurii.


Din decembrie 2015 este blogger și scrie pe florina.turuga.eu. Blogul ei este locul unde se simte liberă să înșire povești, poezii, proză scurtă, dar și articole din domeniul dezvoltării personale, experiențe din viața de mamă și chiar tutoriale handmade.


În 2018 a absolvit un al doilea master în domeniul Psihologiei Muncii. Studiile și încrederea în sine consolidată în acești doi ani grei de master au ajutat-o să termine de scris cele 7 povești din cartea dedicată, în primul rând, propriilor copii și pe care speră s-o vadă cândva publicată.


În 2020 a debutat în antologia Inima nu face riduri, apărută la Editura SIONO.Tot din 2020, Florina a început să scrie pentru reviste atât din țară, cât și din diaspora.


În 2021 a aflat cu bucurie că o parte din recenzia făcută de ea romanului Ana, de Em Sava va fi inclusă, alături de recenzii ale altor autori, în ediția aniversară a cărții cu același nume. Romanul Ana este și romanul ei biografic preferat.


În prezent Florina Turugă este extrem de pasionată de proză lucrând la două romane, la care scrie doar când are timp. Primul va fi unul 100% autobiografic, iar celălalt va fi inspirat parțial tot din viața ei. 

(0)